קידום היתר בניה בצל הקורונה

  • בית
  • >>
  • קידום היתר בניה בצל הקורונה

עם השתלטות נגיף הקורונה על חיינו גם תחום ניהול התכנון והרישוי סופג אש. עלינו בתור אנשי מקצוע לבצע אדפטציות ולחשוב בצורה יצירתית לטובת קידום הפרויקטים גם בימים לא פשוטים אלו. ריכזתי מספר טיפים ותובנות שעשויים לעזור לכם בתור יזמים / קבלנים.

לו"ז הפרויקט כערך ראשון במעלה

קביעת לו"ז לקידום רישוי הפרויקט תמיד הווה אתגר לא קטן – בפרויקטים של התחדשות עירונית (להבדיל מעסקאות מזומן) קיימת התחייבות חוזית מול בעלי הקרקע – עמידת הפרויקט בלוחות הזמנים מקבלת משנה תוקף!

מערכת רישוי זמין הפיחה תקווה של קיצור זמני הליכי הרישוי, אך מה שהתחיל בקול תרועה רמה מסתמן להתקדם בקול ענות חלושה, וכך הפך אתגר קידום הפרויקט ועמידתו בלו"ז היזם למאתגר אף יותר.

בימי הקורונה קידום הפרויקט הפך למשימה קשה במיוחד, שכן הרשויות עובדות במתכונת חירום ללא קבלת קהל, ללא שום התחייבות לעמידה בלו"ז ובמחסור מטורף של כוח אדם. היזמים מצדם נלחמים במישור המשפטי כדי להכיר בהימשכות הפרויקט כגזרה של "כוח עליון" וכך למשוך עוד זמן.

אז איך בכל זאת ניתן לקדם פרויקט בצל משבר הקורונה:

אופטימיות וחתירה למטרה הן תכונות מובנות אצל כל מקדם רישוי מצליח, ולכן גם בימים לא פשוטים אלו ניתן להיות יצירתיים ולגרום לפרויקטים לקרות.

למרות המחסור והקושי, נתקלתי בשבועות האחרונים ביעילות יחסית, הנובעת מהאמפתיה שמגלים הגורמים השונים ברשויות, להפתעתי קיבלתי מענה, יחס מהיר והכי חשוב, ראיתי רצון לעזור. 

רפרנטים ובודקי תכניות התחילו לתקשר מתוך רצון לעזור ולמצוא פתרון ביחד, כמו רבים שהסכימו לבדוק תכניות בפרויקטים בניהולי גם ללא קבלת קהל או הגשת חומר עפ"י נוהלי רישוי זמין, חלקם אפשרו לי להגיש במייל, כבר שכחתי כמה זה פשוט :)

אז מה אפשרי ומומלץ לעשות בתקופה מאתגרת זו על מנת לקדם פרויקטים לקבלת היתרי בניה?

  • תיאום תכניות – לאדריכלים ואנשי הצוות התכנוני התפנה הזמן, אין פגישות ברשויות, אין ישיבות יועצים, אין נסיעות ופקקים.

אפשר לעבוד וליצור, ברוגע וביעילות! מומלץ לנצל את הזמן ולהיות מוכן מקסימאלית עם כל החומר הנדרש לקבלת אישורי הרשויות לקראת חזרתם לשגרה. אם יש שאלות עקרוניות, תמיד אפשר למצוא דרך לפנות לגורמים בכירים (חיוניים) ברשות הרלוונטית ודווקא בתקופה הנוכחית לקבל מענה מהיר, כותבת זאת  מניסיון !

  • ישיבות תכנון עם יועצים – סיכומי ישיבות יועצים שקיימתי בשבועיים האחרונים טיפה השתנו, המילה "נוכחים" התחלפה ב"משתתפים", המיקום הגאוגרפי הפך לשם האפליקציה (Meet  או ZOOM). תכנון בניה נמצא בשליטה של עצמאיים שעובדים תמיד עם קורונה או בלי, מהבית או אם ברחו ממנו לרכב עם המחשב (כמוני).
  • תאומים מול הרשויות – אין לעצור לרגע! לפנות במייל לגורמים בכירים ברשות ולבקש התייחסות, לפרט קצר או לעיניין מה הבקשה – שבוע לא קיבלתי מענה מעירייה במרכז הארץ אך פניתי אליהם ברמה יומית במיילים, לפתע התקשרה אלי מנהלת מח' ההנדסה וטיפלה בבקשתי תוך שעות ספורות בעבודה מהבית, שיתפה אותי בכך שהיא נעדרה מעבודה בגלל בידוד וחזרה רק אתמול.
  • רשויות כגון: חח"י, כיבוי אש, תאגידי המים פקע"ר נחשבים לחיוניים, יש שם אנשים שעובדים בימים האלו, בדוק! תמצאו דרך לפנות אליהם. אני קיבלתי תשובות מספקות. דוגמה: אישור חח"י לביטול חדר טרנספורמציה וזה אחרי שפגישה בנושא התבטלה כי אין יותר קבלת קהל.

אני שומעת את רחשי ליבם של הקולגות שלי והעוסקים בתחום, בין אם ברשתות ובין אם בשיחות מקצועיות, אין ספק שהתקופה הזו מציפה המון רעיונות וביקורת על תחום הרישוי והדרכים לשפר את המערכת, אני כולי תקווה שתסתיים תקופה זו במהרה וכולנו נצא מחוזקים יותר ויעילים יותר.

ויקי ריצנר.

רישוי בניה, תיאום תכנון.

שתף/י את המאמר
Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

מאמרים נוספים

רישוי זמין וחתימה על גרמושקה לבקשה להיתר

לא עוד חתימה על גרמושקה

כחלק מהליך התייעלות מנהל התכנון והנגשת הליכי הרישוי באופן מקוון מעתה אין צורך בחתימת בעלי הקרקע על גבי הגרמושקה (תכנית מפורטת להגשה להיתר). להורדת טופס מקוון לאישור התכניות.

צור איתנו קשר

משרד

משרד מגדל טויוטה, קומה 23

יגאל אלון 85 תל אביב

כתבו לנו ונהיה בקשר בהקדם האפשרי

נגן וידאו